lauantai 19. maaliskuuta 2011

Neulebolero

Kävimme viime marraskuussa Verkarannassa katsomassa siellä olleen näyttelyn ja samalla tuli vilkaistua myös lankaosastolle. Mukaan tarttui moniväristä pirkkalankaa, jota myytiin puolen kilon vyyhteinä. Muualla en ole ko. väriä myynnissä nähnyt. Ohuelle langalle piti keksiä malli johon se sopisi, ja aloin etsimään pitsineulejakkua tms. vauvalle sopivaa vaatetta. Sellainen löytyi kesän 2010 Novita-lehdestä, jossa malli oli toteutettu bambusta. Tein boleron koon 74 mukaan, muuttamatta ohjeessa annettuja silmukka määriä mitenkään, vaikka käyttämäni lanka on ohuempaa. Lopputuloksena on varsin sopiva bolero meidän hoikalle pikkuneidille ja näyttäisi siltä että tämä tulee menemään vielä jonkin aikaa, sillä toistaiseksi hihoja joutuu kääntämään ja väljyyttä on muutenkin ihan hyvin.



Hieman jäi harmittamaan etukappaleiden väritys, joka näyttää siltä että, kohdistus on mennyt hieman pieleen, vaikka mitään kohdistusta en edes yrittänyt tehdä ja huomasin tuon vasta kun neule oli jo ommeltuna kasaan. Toisaalta käsin tehdyn ei kai kuulu edes olla täydellistä vaan pieniä kauneusvirheitä täytyykin olla? (Tuo ei tosin ole ihan pieni...)
Tämä on elämäni ensimmäinen pitsineule ja tuli tas huomattua että ei pitäisi vältellä asioita, vain koska joku muu sanoo että ne ovat vaikeita. Jos olisin tiennyt miten helppoa pitsineuleen tekeminen on, olisin tehnyt sellaisen jo aikoja sitten. Seuraavaksi täytyy valita jokin monimutkaisempi pitsikuvio.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti