maanantai 14. maaliskuuta 2011

"Näitä ei sitten tarvita yhtään enempää"

-Totesi mieheni kun nämä näki. Kuulemma väri näyttää kovin tylyltä vauvan päällä, vauvojen kuuluu pukeutua vain pastellin sävyihin. Ja minä kun yritin lisätä näihin pitsiäkin, että olisivat tyttömäiset...


Housut syntyivät kun puin vauvaa, eikä laatikosta löytynyt ainoitakaan sopivia housuja. Lähes kaikki tytön vaatteet ovat tulleet meille käytettynä sukulaisilta, mutta housuja on vain koossa 60 ja seuraava onkin sitten 80. Liekö kaikki siltä väliltä kontattu niin puhki, ettei niitä kehdattu pistää eteenpäin? 

Oli miten oli, housut piti saada nopeasti. saumurissa sattui olemaan mustat langat, enkä jaksanut niitä vaihtaa. Myös kangaskaapista tuli nopeasti vastaan mustaa trikoota, joten se käsittelyyn. Kaava on jotakuinkin sama kuin näissä, mutta ilman kärkiosaa, leveämpänä ja haarakiila on "upotettu" kappaleisiin. Kaavan kuosittelin suoraan kankaalle, leikkaamalla melko mielivaltaisesti. Piristykseksi tein takataskut, joihin ompelin pitsinauhaa. Samaa nauhaa tuli myös lahkeensuihin, joita en kääntänyt mitenkään, ompelin vain nauhan suoraan saumuriompeleen päälle. Jatkokäyttöä varten täytynee lisätä vyötärölle kuminauha, mutta menevät näinkin.

Housut valmistuivat noin vartissa ja neiti sai ne samantien päälleen. Ja parissa minuutissa minullekin valkeni miksi musta on huono väri vauvalle, joka konttaa ja tutkii kaikki asunnon nurkat ja kolot, joihin imuri ei yllä...

1 kommentti:

  1. Kivoja juttuja oot ommellu! Miksi ei muka vauva voi käyttää mustaa?? Mutta ei meillä olekkaan mustaa eikä oikeestaan mitään tummaa, meillä ttykätään väreistä!

    VastaaPoista