lauantai 12. helmikuuta 2011

Yksi pieni elefantti marssi näin

Minulla on pyörinyt kaapissa jo jonkin aikaa hailakan sininen trikoo vailla käyttötarkoitusta. Ihan liian vaalea mihinkään omaan vaatteeseen ja tytöllekin jotenkin turhan pliisu. Ottobren numerossa 1/2011 oli kuitenkin Petit Fée liivihame ja päätin että kangas sopii siihen. Ehkä. Osoittautui varsin tympeäksi tapaukseksi koko projekti.

Ihan ohjeen mukaan en hametta tehnyt, sillä minulla ei kankaita leikatessani ollut vielä resoria, joten tein myös vyötärökaitaleen samasta trikoosta, eikä minulla myöskään ollut framilonia, mutta leveää kuminauhaa kyllä, joten laitoin vyötärökaitaleeseen kuminauhan koko leveydeltä tukemaan hametta. 

Näiden piti jäädä ainoiksi muutoksiksi, mutta helmaa ommellessa sattui ns. aloittelijan moka, vaikka ompelukokemusta on noin 20 vuoden ajalta (ja ikävuosia ompelijalla 25...) Huomasin siis että ylempi helmakappale oli taittunut alemman helmakappaleen ompeleen väliin. Purkamaan siis. Purettuani kankaissa oli luonnollisesti reikiä (kuinkas muuten), joten päädyin leikkaamaan kappaleiden reunoista saumavarat ja vähän enemmänkin pois, saadakseni ehjän helman, minkä seurauksena helmasta tuli melkoisesti aiottua lyhyempi ja enemmän poimutettu, joista jälkimmäinen ei sikäli haittaa, koska en ole vielä toistaiseksi törmännyt pikkutyttöön joka ei pitäisi röyhelöistä. Meidän neiti ei vain vielä ymmärrä niistä mitään. Uusia helmakappaleita en muka voinut jostain syystä leikata, kangastakin olisi vielä reilu metri.

Lopulta hame valmistui ilman enempiä ongelmia, kunnes päätin että se kaipaa jotain piristystä ja päätin aplikoida muuten valmiiseen hameeseen norsun, jollaisen löysin pikaisen googlauksen jälkeen netistä. Näin jälkikäteen sanoisin että tämä oli virhe, sen verran surkeaa jälkeä sain aikaan.

Tässä kuitenkin valmis tuotos:


Yritin vielä ottaa hameesta kuvaa päällä, mutta mallini ei ollut kovin yhteistyöhaluinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti