maanantai 13. joulukuuta 2010

Villahousuja

Kaikkien entisten villahousujen jäätyä pieneksi, tuli kipeä tarve saada villahousut, jotka mahtuvat yövaipan päälle. Pitkälahkeiset ovat virolaista hahtuvaa Atziinan ohjetta koossa M mukaillen. Housuosasta tuli jo turhankin korkea, kun joku vain neuloi eteenpäin seuratessaan enemmän tv:tä kuin neuletta.. Lämmittävät sitten kainaloita myöten, mikä ei välttämättä ole ollenkaan huono näillä pakkasilla. Polviin huovutettiin puput, jotka toimivat (toivottavasti) myös vahvikkeina pikkuisen harjoitellessa konttaamista.

Kilpparipeppu-housut on neulottu resoreja lukuun ottamatta kaksinkertaisesta viking baby ull:ista, siitä erästä josta puuttuu superwash-käsittely. Mukavan pehmeä lanka ja tuntuu myös pitävän lanoliinituksen jälkeen hyvin, tätä tahtoo lisää. Ohjeena on Turtle butt, joka löytyy Ravelrystä muutaman taalan hintaan. Vannoin joskus etten maksaisi villahousuohjeesta, kun täysin päteviä ohjeita löytyy ilmaiseksikin, mutta nuo olivat liian suloiset vastustettaviksi. Ohje vaikuttaa varsin toimivalta, mutta koot ovat reiluja, kuvan housut ovat kokoa S.
Housut edestä...


...ja takaa.

2 kommenttia:

  1. Aivan ihania villahousuja;) Millä ohjeella olet tehnyt vaaleanpunalilat?

    VastaaPoista
  2. Siinähän se sanotaan tekstissä :) Eli ohjeen saa ladattua osoitteesta: http://www.ravelry.com/patterns/library/turtle-butt, mutta se maksaa jonkin verran.

    VastaaPoista