torstai 16. joulukuuta 2010

Vanhoja töitä

Vuodelta 2010 joka tapauksessa. Nykyään ei enää riitä aika oikein mihinkään isompaan työhön, mikä harmittaa, koska intoa tehdä riittäisi, joten kaivoin esille pari vanhempaa työtä, ihan vain todistaakseni, lähinnä itselleni, että osaan tehdä muutakin kuin vaippoja, vaikka niitä viimeaikojen ompelut ovat enimmäkseen olleet.Keväällä, juuri ennen äitiyslomaa, valmistui miehen pyynnöstä kiltti. Hieman arvelutti moisen tekeminen, ensinnäkin kankaan takia, sitä kun tarvitaan paljon, mieluiten vielä villaa, joka ei ole ihan halpaa ostaa. Jos siis mokaisin, olisi kallis kangas pilalla. Satuin kuitenkin löytämään kankaan, jossa on polyesteriä, joka villan tavoin kerran prässättynä myös pysyy prässättynä, mutta maksaa paljon vähemmän. Mielestäni se kelpaa ihan hyvin festareille, siihen käyttöön tämä kuitenkin tulee. Lopulta 160cm leveää kangasta kului 5 kertaa kiltin pituus ja helman leveys on yli 6 metriä.
Varsinaisia ohjeita oli aika vaikea löytää, mutta netistä löytyi kuitenkin aika paljon erinäisiä vinkkejä kiltin ompeluun. Aika paljon tuli oikaistua muutamissa kohdissa, esimerkiksi sisempi etukappale pysyy paikallaan tarranauhalla, vaikka ilmeisesti siinä kuuluisi olla solki.
 
 Takakappaleen laskostuksen tein kuitenkin niin pitkälti oikein kuin mahdollista löytämieni ohjeiden perusteella oli. Eniten aikaa menikin juuri laskosten prässäämiseen ja niiden ollessa valmiina ei tekeminen juuri poikennut perus kietaisuhameesta.
Menimme naimisiin viime kesänä maistraatissa. Pienissä häissä on se hieno etu, ettei etiketistä tarvitse välittää ja voi pukeutua ihan kuten haluaa. (Eipä silti, luulen että isommisakin häissä olisin ollut ainut jolla on jokin käsitys etiketin mukaisesta pukeutumisesta.) Niinpä tein itselleni polvimittaisen mekon nimellä "liquid-satin" myytävästä turkoosista satiinista, jonka kiilto paljasti kaikki mahdolliset virheet kaavoituksessa ja ompelussa, jotka molemmat tein itse. Kamalan fiksu valinta kun puku piti tehdä vauvan hoidon lomassa ja aikaa oli viikko.
Puvun yksityiskohtana toimii vyötärölle jatkuva v-mallinen pääntie, jonka alaosassa on satiininauha nyöritys. Nyörityksen alla ja rintoja peittämässä on kaistale kankaan nurjaa puolta.
 

Myös 7 viikkoiselle morsiustytölle piti saada oma juhlapuku. Kangas on ostettu Eurokankaan alennuspöydästä joskus ajatuksella "jos joskus saan tytön, tästä tulee tosi nätti mekko". Pukua koristaa äidin puvun kankaasta tehty vyö ja rusetti, sekä valmis kangasruusu.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti