maanantai 28. tammikuuta 2013

Kukkaromania valtaa

En osaa tehdä kehyksellisiä kukkaroita, en ollenkaan.

Pikkusiskoni pyynnöstä tein elämäni toisen kukkaron kukallisesta vakosametista. Ei se nyt mikään kamalan onnistunut yksilö ole, mutta toiminee.

Toisen tein isompaan kehykseen satiinista tämän tutoriaalin inspiroimana. Kokonsa puolesta tämä kävisi hyvin vaikka iltalaukuksi. Pienenä vinkkinä kaikille, jotka suunnittelevat tekevänsä kukkaron satiinista: tukikangas kannattaa silittää paikoilleen ENNEN kankaan leikkaamista. Oli aika vaikeaa saada muoto säilymään ommellessa, kun palat muuttivat melkoisesti muotoaan heti kun kaavan irrotti niistä. 

Lopputulokseen olin niin tyytyväinen, että uskaltauduin kokeilemaan kaksiosaisia kehyksiä. Eiväthän ne täydellisiä ole, mutta tykkään. Näiden tekeminen on todella koukuttavaa puuhaa, joten voi olla, että ensi joulun lahjat ovat jo selvillä, ellen keksi jotain muuta yhtä hauskaa ennen sitä.

2 kommenttia:

  1. Kerros ny viälä, että miten kiinnitit tuon kankaan kehyksiin. Liimalla? Itellä kehykset odottaa, kunhan keksin, että miten kankaan saa siihen kiinni...

    VastaaPoista
  2. Kontaktiliimalla, ohjeista poiketen en antanut kuivua rauhassa ennen seuraavaan puoleen tarttumista, vaan harsin kankaan kiinni kehykseen. Näin ei haitannut sekään jos uteliaat pikkusormet pääsivät vähän tutkailemaan vielä kuivuvaa projektia. Mahdolliset liimatahrat saa aika helposti pois pumpulipuikon ja kynsilakanpoistoaineen avulla.

    Osa on vielä puristettu pihdeillä liimauksen jälkeen, mutta tulee herkästi klohmoinen pinta, vaikka kehyksen jollain suojaisikin.

    VastaaPoista