sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Eräs kangas ja mihin se riitti

Kangasvaihtareilta mukaan tarttui epämääräisen kokoinen ja muotoinen kangas, johon jostain syystä ihastuin. Ilmeisesti tekokuitua ja tuntuu epäilyttävästi siltä että nukkaantunee parissa pesussa, mutta kuosi oli kiva. Ehkä siitä saisi töihin paidan.

Kotona aloin mallailemaan kangasta lisää ja mieleen tuli myös kesämekko. Koska kummastakaan ideasta en halunnut suoraan luopua, alkoi armoton kaavojen mallailu kankaalle, sekä kuosittelu suoraan kangasta leikatessa. Leikatuista kappaleista ja parista mustasta trikoo soirosta syntyi seuraavaa:


Loput leikatut palat saivat kaverikseen pariakin punaista trikoota (syystä että kumpikaan ei riittänyt sellaisenaan ja sekä kangaslakon, että pitkien pyhien vuoksi en voinut ostaa uutta kangasta tähän tarkoitukseen). Tarkoitus oli ensin tehdä vain alavarat olkaimiin, mutta kankaan läpikuultavuus ja helman kovin lyhyeltä näyttävä mitta antoivat ajatuksen vuorittaa koko mekko.

Kuvat edestä ja takaa...


 ...sekä ompelujärjestykseen päänvaivaa lisäneistä solmuista.Melkoisesti kuultaa läpi vuorin vaaleampi kappale, (samoin kuin rintaliivit paidan alta,) mutta tämän olin toki jo ennakoinut ja leikannut vuorin saumakohdat sopiviin kohtiin ja vaatetta myötäileviksi. Yrittää siis sanoa, että mekko näyttää paremalta ihmisellä kuin nukella.

Olen varsin tyytyväinen näihin molempiin.

2 kommenttia:

  1. Kivalta näyttää niin paita kuin mekkokin! Ootko nämä millä kaavoilla tehnyt? Jollain valmiilla vai omilla? =)

    VastaaPoista