perjantai 1. kesäkuuta 2012

Kesäkamppeita, lahjuksia ja housuja

Ensimmäisenä liivimekko koossa 92.
Kaava on Ottobren Papaya Whip, numerosta 3/2011, johon alkuperäisestä poiketen lisäsin erillisen kangaskaitaleen myös taakse. Vain yläosa on vuoritettu. Kankaat Eurokankaasta.
Selästä löytyy napitus. Napit pujotetaan lankalenkkeihin.
Yritin ottaa myös sovituskuvan, mutta meni jo.


Kesäksi tarvitaan myös housuja ja samasta Ottobren numerosta löytyi malli Bubble Stripes. Kangas Triteksin palakopasta.Neiti vaihtaa kesän jälkeen päiväkotia ja hyvästien vuoksi teimme yhdessä lahjat hoitotädeille.
Kaapista löytynyt farkkukangas sai väriä pintaansa pienen innostuessa oikein kunnolla maalaamaan kangasväreillä. Ensin näytti hieman arveluttavan, että ihanko tosissaan äiti pyytää piirtämään kankaalle, mutta lopulta väriä olisi pitänyt saada vielä paljon lisää.
Valmiista kankaasta ompelin uniikilla printillä varustetut pussukat lahjoiksi.


Myös itselleni tarvitsen kesäksi uutta vaatetta, ja kaapissa lojunut pieni ylijäämäpala joustofarkkua on tahtonut jo jonkin aikaa päästä shortseikseni.
Kaava on oma, kangas löytyi melko yllättäen Triteksiltä. Vaikka siellä peristeisesti myydään vain neuloksia, saattaa välillä osua kohdalle muutakin. Nämä saisivat olla tiukemmat vyötäröltä, eivät näytä siltä, mutta tuntuvat löysiltä. Toisaalta taas kaipaisin ehkä hieman lisää väljyyttä lahkeensuuhun.


Myös mies saa osansa ompeluksistani.
Punaiset farkut omalla kaavalla osoittautuivat melkoiseksi murheenkryyniksi istuvuuden kannalta. Aina tuntui olevan liikaa kangasta, mutta toisaalta ei yhtään ylimääräistä poistettavaksi. Lopulta päädyin ratkomaan housut miltei alkutekijöihinsä ja neulaamaan ne kasaan miehen päällä. Kannatti ehdottomasti nähdä vaivaa kun vertaa lopputulosta ensimmäiseen yritykseen. Pituutta on vähän liikaa, mutta jostain syystä farkku usein tuntuu kutistuvan ensimmäisessä pesussa esipesusta huolimatta, joten pelaan tällä kertaa varman päälle.

1 kommentti: