sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Vähän kaikkea

Sain viime jouluna siskoltani lahjaksi 3 kerää Novitan puro-lankaa usvan värissä sekä kommentin, että niistä ei sitten saa neuloa villavaippahousuja. Ihan kuin minä nyt sellaisia... Aloin jo silloin suunnittelemaan langoista säärystimiä, mutta valmistuivat mokomat vasta nyt. Muka on ollut kiireempi tehdä kaikkea muuta. Kuten neuloa niitä villiksiä.
Yläreunaa varten jaoin yhden kerän värin mukaan kahdeksi keräksi, jotta säärystimistä tulisi edes osittain samanlaiset, jotta ne näyttäisivät parilta. Loppuosa saikin tulla kerältä sellaisena kuin sattui tulemaan.

Päiväkotiin pyysivät sisätossuja, joten heitin yhdet liian isoilla puikoilla neulotut ja siten toimimattomat villikset pesukoneeseen muun pyykin mukana. Pyykkikoneesta tuli ulos pieni mytty, josta sai hyvin leikattua päällikappaleet tossuihin. Pohja nahkapalasta ja päälle vielä koristeeksi pitsinauhaa ja nappi. Kasvunvaraa näissä kyllä on, mutta kelvannevat.
 

 Uusille lakeille on myös tarvetta. Kaavana on Ottobren nettikaava ja kankaana satunnaisia ylijäämä tilkkuja. Molemmat lakit on vuoritettu valkoisella trikoolla.
 

Ja ihan vain jotain ommellakseni ja perustellakseni uusien kankaiden ostelun (kun nämä vanhat on jo ommeltu, niin ihan hyvin voin ostaa "vähän" lisää, eikös? Yhdet ommellut housut riittävät hyvin perusteeksi, että kangasta tarvitaan ainakin kymmenen metriä lisää, eikö vain?) 

Sekä housujen, että paidan kaavat löytyvät "Lasten vaatteita" -kirjasta. Kuvittelin että koko 80 olisi hyvä, koska sen kokoinen haalari ko. kirjasta oli hyvä, mutta näistä tuli pienet. Luulisi, että yhteen julkaisuun koottujen vaatteiden mitoitus olisi sama, mutta näköjään mitään ei voi olettaa.  Housut kiristävät haarasta, minkä kyllä voi korjata henkseleiden jatkopaloilla, mutta paita on liian kapea, vaikka hihoissa väljyys on aivan täydellinen. Sitäpä ei enää valmiiseen vaatteeseen korjatakaan.

 Lopuksi vielä liivihame omalla kaavalla. Pieni piristys pimenevään syksyyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti