torstai 4. elokuuta 2011

Kauan kaivattu mekko

Pari vuotta sitten löysin Eurokankaan palalaarista beigeä maastokangasta ja sain idean mekosta. Kotona kaivoin kaapista jämäpalan vihreästä kankaasta, joka oli alunperin hankittu miehen takkia varten. Näistä syntyi idea mekosta, jossa vihreä nauha kiertää miehustaa. Toteutus kuitenkin jäi sillä erää väliin, koska huomasin olevani raskaana, enkä uskonut mekko ideani juuri imartelevan isoa vatsaa. Nyt oli lopultakin aika kaivaa kankaat esiin ja lopputulos näyttää tältä:
 


Parin vuoden suunnittelun jälkeen olisi lopputulos voinut kieltämättä olla parempikin. Sovitusversio mekosta istui hyvin, mutta varsinaista mekkoa joutui pienentämään melkoisesti. Omat vaikeutensa toi myös reippaasti elastaania sisältävän kankaat yhdistäminen täysin joustamattomaan, joten kangas vedättää paikoitellen hieman. Tämä kävi kyllä mielessä jo kankaita valitessa, mutta en löytänyt mitään paremmin sopivaa tuon vihreän tilalle. Tietysti asiaa oli voinut helpottaa, jos olisin tukenut koko yläosan, mutta kaikki hyvät ideat tulevat vasta kun on jo myöhäistä.

Olen kaikesta huolimatta tyytyväinen mekkoon ja erityisesti siihen, että pitkästä aikaa jouduin oikeasti miettimään mitä olen tekemässä, kaavoituksesta alkaen. Viimeisen vuoden aikana tekemäni lasten trikoovaatteet kun eivät juuri anna haastetta aivoille, mistä johtuen en juurikaan jaksa keskittyä niiden ompeluun.

Kaiken kaikkiaan tämä oli juuri sitä mitä olen kaivannut!

1 kommentti:

  1. Aivan mahtava mekko! Tosi hauskaa että tällaistakin näkee (eikä vaan niitä valmiskaavoilla nettikaupoista ostetuista kankaista tehtyjä trikoovaatteita...). Hurraata ja kannustusta!

    VastaaPoista